Fase 1 Langwater

11/10/2012

Hoeve Op initiatief van Vlerick Vastgoed en in samenwerking met de andere grondeigenaars Koramic Real Estate en StadsOntwikkelingsbedrijf Kortrijk is de ontwikkeling van de site van het Langwater ontstaan.

 

 

DreefDe site is één van de belangrijkste nog te ontwikkelen woongebieden binnen het grondgebied van de Stad Kortrijk en zal in een vijftal fasen voltooid worden. De eerste fase die zal aangesneden worden is deze gelegen ten zuiden van de Pietje Patersbeek tussen de beek en de dreef naar de hoeve en omvat de aanlegging en inrichting van het woongebied en het parkgebied met volkstuintjes.

BeekvalleiHet woongebied zal bestaan uit een mix aan woningtypes, gevelbreedtes en groottes, waaronder 60 driegevelwoningen, 40 rijwoningen en 8 vrijstaande woningen gelegen aan het parkgebied. Door een variatie aan woningtypes aan te bieden, speelt Langwater in op de verschillende wensen en noden en trekt ze een zo breed mogelijk doelpubliek aan.

Volkstuintje De volkstuintjes hebben een organische vorm en worden omgeven door een meidoornhaag, ontworpen volgens de typologie van de huisweide bij oude hoeves. Midden oktober 2012 wordt de eerste verkavelingsaanvraag van deze fase ingediend.